5 redenen waarom je in 2021 een website moet hebben

Hoe belangrijk sociale media ook is voor je onderneming, een website geeft vorm aan de online perceptie en uitstraling van je organisatie op een manier die sociale media niet kunnen bieden. Een professionele website met een fancy design schetst duidelijk welke producten of diensten u levert en geven een duidelijk beeld waar jouw bedrijf voor staat. Daarboven sommen sommen we nog 5 redenen op waarom je in 2021 zeker een website moet hebben.

1. Geloofwaardigheid en vertrouwen

Het hebben van een website zal onmiddellijk de geloofwaardigheid van je onderneming verbeteren. Laat je realisaties zien en maak een goede indruk op zowel bestaande als nieuwe klanten. Door je vaardigheden te tonen positioneer je je bedrijf en creëer je vertrouwen met klanten. Zie het als één van uw belangrijkste instrumenten om u te onderscheiden van de concurrentie.

2. Breder bereik

Je website is wereldwijd toegankelijk, waardoor er door een groot demografisch bereik meer “blootstelling” en dus meer verkoop mogelijk is.

3. Aantrekken van nieuwe potentiële klanten

Een website laat potentiële klanten toe om te zien waar uw merk over gaat en welke producten en/of diensten je aanbiedt. Via een website ben je automatisch beschikbaar voor bestaande als nieuwe klanten, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

4. Jij hebt de controle

Sociale media is een beetje een “gehuurde” ruimte. Je bent altijd onderhevig aan updates en wijzigingen. Het hebben van een sterke sociale aanhang is groot voor de geloofwaardigheid, maar als dat de enige manier is waarop uw klanten u kunnen vinden, ontbreekt het u aan enige controle. Een website laat u toe uw verhaal op uw manier te vertellen en een echte vertegenwoordiging van uw merk te zijn.

5. Het is goedkoop

Het maken van een betaalbare professionele website of bouwen van een goede webshop kan een moeiteloos proces zijn wanneer je dit in handen laat van een goed team. In vergelijking met andere vormen van reclame zoals spandoeken, reclameborden en/of nieuws-campagnes, is het enorm kosteneffectief om een website voor uw bedrijf te hebben. De voordelen van een website zijn dat deze 24 uur per dag, 7 dagen per week live is, en dat u de website kunt aanpassen om deze volledig aan te kleden naar de behoeften van je bedrijf.

Website laten maken of webshop laten bouwen?

Door deze vijf praktische redenen in overweging te nemen om in 2021 een website of webshop voor uw bedrijf te maken, kan je onderneming nog succesvoller worden. Als je op zoek bent naar een partner kan Implode je zeker helpen. Neem vandaag nog contact met ons op.

Heb je vragen of wil je graag samenwerken?